Gemeenten & Professionals, 28 november 2013

Sinterklaas bezorgt kinderen van de VoorleesExpress een vrolijke middag

Onder luid gezang van ongeveer 25 kinderen van de VoorleesExpress werd Sinterklaas dit jaar enthousiast ontvangen in bibliotheek de Rozet in Arnhem. Alle kinderen mochten even bij Sinterklaas komen en kregen een klein cadeautje van zijn Pieten.
placeholder

Op woensdagmiddag 27 november organiseerde VluchtelingenWerk Oost Nederland in samenwerking met de Bibliotheek Arnhem een voorlees- en sinterklaasactiviteit voor de kinderen van het project VoorleesExpress Arnhem.  Ongeveer 25 kinderen kwamen gisterenmiddag met hun ouders naar de Arnhemse bibliotheek om Sinterklaas en zijn pieten in het echt te ontmoeten. 

Voor de komst van Sinterklaas werden de kinderen in kleine groepjes een sinterklaas voorgelezen door een stel enthousiaste vrijwilligers. Daarna was het wachten op Sinterklaas. Zou hij werkelijk komen of niet? Ja hoor, hij kwam met maar liefst drie Pieten en een grote zak vol strooigoed en cadeautjes. Sinterklaas had aandacht voor alle kinderen. Ze mochten om de beurt bij hem komen en de Sint was heel geïnteresseerd. Hoe heetten de kinderen? Waar woonden ze? En hadden ze nog vragen voor Sinterklaas? Sommige kinderen wilden ook graag het een en ander van Sinterklaas weten; hoe oud hij was, waar hij woonde en hoe je Piet kon worden. De kinderen hadden een leuke middag met veel liedjes en lekkers. Uiteindelijk ging ieder kind tevreden en met een klein cadeautje weer naar huis.