Gemeenten & Professionals, 2 december 2014

Sinterklaasfeest voor vluchtelingenkinderen in Beuningen

Zondag 30 november was het druk in het gymzaaltje van Brede School de Fontein in Beuningen. Meer dan 50 vluchtelingenkinderen uit Beuningen en Wijchen hadden zich samen met hun ouders verzameld om Sinterklaas te ontvangen.
placeholder

Verhuizers Luuk en Arthur (van het Wolkentheater) kwamen langs om alles klaar te zetten voor de komst van de Goedheiligman: een stoel, een keybord en natuurlijk het grote boek. Ook Pieten konden uiteraard niet ontbreken, maar bij gebrek aan echte Pieten, namen Luuk en Arthur deze rol vol verve op zich. De kinderen mochten kledingadvies geven: een brandweerhelm, fez, of paardrijcap: met echte pietenveer voldeed het allemaal. Zelfs een onderbroek met veer bleek geschikt.
Er werd veel gelachen, gezongen, enkele kinderen mochten hun tekening persoonlijk aan Sinterklaas overhandigen.  Twee fantastiche vrijwilligers is het gelukt vele cadeautjes in te zamelen, zodat elk kind meerdere pakjes kreeg, zoals een knuffel, een boek en een letter!
Het feest werd met name georganiseerd voor vluchtelingenkinderen die nog niet lang in Beuningen en Wijchen wonen. Een mooie manier om kennis te maken met dit oer-Hollandse feest.