Gemeenten & Professionals, 2 december 2016

Stem op ons voorleesproject voor Appeltje van Oranje

Tof, het voorleesproject in Arnhem van VluchtelingenWerk Oost Nederland is genomineerd als Appeltje van Oranje. Stem op onze vrijwillige voorlezers, betrokken ouders en fantastische kinderen!
placeholder

Want thuis voorlezen en voorlezen stimuleren is ontzettend belangrijk. www.oranjefonds.nl/stem

Bij de VoorleesExpress leest een vrijwilliger twintig weken een uur per week voor aan kinderen in de leeftijd van twee tot en met acht jaar. Hij of zij introduceert zo het voorleesritueel en geeft de ouders handvatten om het voorlezen zelf over te nemen. Ook is er aandacht voor beter contact tussen school en de ouders. En het helpt: na de VoorleesExpress presteren kinderen beter op taalvaardigheid en hebben ze meer leesplezier.

Een van de vrijwilligers vertelt: 'Ibrahim begon als een verlegen jongetje aan het project, hij durfde niet eens iemand te begroeten. Het is mooi om te zien dat hij nu erg betrokken is bij het lezen en goed op weg is met de Nederlandse taal. Zijn moeder vertelde dat Ibrahim voor het eerst de buurman heeft aangesproken, gedag gezegd. Kinderen bloeien op en kunnen zich open stellen doordat ze meer zelfvertrouwen hebben ontwikkeld in zichzelf en hun taalvaardigheid. '

Taal helpt kinderen verder! Woon je in Overijssel, Gelderland of Utrecht, ga dan snel naar www.oranjefonds.nl/stem.