Gemeenten & Professionals, 30 april 2019

Succesvolle samenwerking HMSHost en VluchtelingenWerk.

Een baan vinden kan lastig zijn, zeker als je als vluchteling naar Nederland bent gekomen. Om dit proces te vergemakkelijken, hebben horeca-exploitant HMSHost en VluchtelingenWerk Zuid-Nederland en Gemeente Leudal de handen ineen geslagen. Samen hebben zij een succesvol programma opgezet voor vluchtelingen om hen kennis te laten maken met werken in de Nederlandse horeca.
placeholder

Op 1 februari zijn zeven statushouders gestart met een inwerktraject van tien weken bij de verschillende horecaconcepten die HMSHost in Designer Outlet Roermond exploiteert. Naast de stageperiode bestond het project uit 10 horeca vaktaal lessen. Inmiddels is aan vier statushouders een regulier dienstverband aangeboden bij HMSHost. In september wordt een vervolg gegeven om andere vluchtelingen de kans te geven om volwaardig en duurzaam mee te kunnen doen in de Nederlandse maatschappij. Dit horeca project werd feestelijke afgesloten bij de gemeente Leudal in het stadhuis op 26 april.

“Wij zijn erg content met de samenwerking met VluchtelingenWerk. Door samen te werken, hebben we vier mensen een contract kunnen aanbieden. Daarnaast hebben we de ambitie uitgesproken om na de zomerperiode nieuwe statushouders de kans te geven om hun talenten verder te ontwikkelen,” vertelt Patrick de Jong, General Manager van HMSHost Nederland.

“Met tevredenheid kijk ik terug op de samenwerking met de Gemeente Leudal, de Lobby en HMSHost. Van de zeven statushouders hebben er zes een contract aangeboden gekregen waarvan vier bij HMSHost. We bedanken de Provincie die middels het RUIM BAAN project voorgaande resultaat mogelijk heeft gemaakt. Voor het vervolg in september hopen we dat we kunnen samenwerken met nog meer Gemeentes en het Werkgevers Servicepunt”, vertelt Annemie Smeets, Teamleider Arbeidsparticipatie VluchtelingenWerk.

Over HMSHost
HMSHost is een wereldleider in het creëren van winkel- en dinerervaringen op reislocaties. HMSHost exploiteert internationale merken en concepten op meer dan 120 vliegvelden over de hele wereld. Via de HMSHost International divisie bedient het bedrijf horecalocaties op 43 vliegvelden en 22 treinstations in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Stille Oceaan (Pacific). HMSHost is onderdeel van Autogrill Group, ’s werelds leidende leverancier van voedsel-, drank- en winkeldiensten voor mensen die onderweg zijn. Bezoek www.hmshost.international voor meer informatie en blijf op de hoogte van HMSHost International op LinkedIn en Twitter.

Over VluchtelingenWerk
VluchtelingenWerk Zuid-Nederland begeleidt en ondersteunt asielzoekers en vluchtelingen in Noord-Brabant, de Bommelerwaard en Limburg. Wij begeleiden hen tijdens het hele traject dat zij in Nederland afleggen: van aankomst tot toekomst. Zo bieden wij hen ondersteuning bij het opbouwen van een nieuw bestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgemeester Verhoeven van Leudal samen met onze directrice Jaqueline de Visser en een van de deelnemers die de lekkere hapjes heeft gemaakt.

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Gemeente Leudal in het kader van het project Ruim Baan voor Vluchtelingen.