Gemeenten & Professionals, 30 september 2020

Taarten en oorkonde voor VluchtelingenWerk Wassenaar

Ons team in Wassenaar was genomineerd voor de Wassenaarse Heldenprijzen 2020. Het was dus best even spannend, wachtend op de uitslag. Teamleider Mabel Ansenk en haar medewerkers kregen maandag te horen dat ze niet de winnaar zijn geworden, maar ontvingen van juryvoorzitter Jan Kees Fokkens als blijk van waardering, als 1 van de top-5, twee taarten en een oorkonde.
placeholder

'Wat de inzet van onze vrijwilligers extra bijzonder maakt, is dat zij te maken hebben met cliënten die vaak onvoldoende of slecht Nederlands spreken en (nog) niet digivaardig zijn. Dit maakt de communicatie op afstand en hun ondersteuning veelal nog extra complex’, vertelt Mabel Ansenk. Toch lukte het haar team vrijwilligers om met behulp van beeldmateriaal, Whatsapp en de geweldige vrijwillige tolken in contact met cliënten te blijven en ze te ondersteunen. ‘We mogen met z’n allen bijzonder trots zijn dat ons mooie en zinvolle werk in de gemeente is opgevallen en wordt gewaardeerd’, aldus teamleider Mabel Ansenk.
De Wassenaarse Heldenprijzen 2020 zijn dit jaar toegekend aan vijf vrijwilligers en/of vrijwilligersinitiatieven die zich in deze coronatijd op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de Wassenaarse gemeenschap. De winnaar wordt op Nationale Vrijwilligersdag (7 december) bekend gemaakt. De prijsuitreiking krijgt vanwege coronamaatregelen een bescheiden vorm.