Gemeenten & Professionals, 4 mei 2020

Tasjes voor kinderen van vluchtelinggezinnen

Delen is iets wat we altijd moeten doen, want delen is vermenigvuldigen♥
placeholder

 

Zo luidt de geschreven tekst van sitichting Omnia te Eindhoven.
Deze organisatie heeft voor de locaties Reusel- De Mierden en Bergeijk tasjes samengesteld voor kinderen, met daarin spelletjes, knutsels, boekjes en meer. Vanuit het opvoedspreekuur is er goed contact met de Voorlees Express (een leesbevorderingsprogramma van bibliotheek de Kempen) en kregen wij via hen de tasjes om uit te reiken aan “onze” kinderen. Wij danken hen enorm!

Zodoende zijn de stagiaires Bo Cuypers, Dionne Vos en Wies van den Boogaard op pad geweest om de kinderen in gemeenten Bergeijk en Reusel – de Mierden te verrassen.

En dit is zeker gelukt, door in totaal 30 tasjes uitgedeeld te hebben. Daarnaast was dit ook meteen een mooie gelegenheid om kijken hoe het met iedereen gaat.  Normaal gesproken komen moeders met hun kinderen wekelijks bijeen tijdens het opvoedspreekuur. Waar opvoedthema’s worden besproken tijdens een gezellig bakje koffie. Daarvoor nodigen wij graag organisaties uit om op de koffie te komen zodat er met elkaar kennis gemaakt kan worden. Zo zijn er al leerzame ochtenden geweest met de GGD, CJG+, Welzijn de Kempen, Bibliotheek en het succesvolle progrmma de Voorlees Express waar veel gezinnnen zijn aangemeld. De ochtenden zorgen ook voor veel gezelligheid en het versterken van sociale contacten, daarom kijken we er enorm naar uit om weer snel te kunnen starten. We zijn blij dat we iedereen even hebben gezien te dat we kort bijgepraat hebben.

Want uit het oog is zeker niet uit het hart ♥