Gemeenten & Professionals, 4 februari 2019

Teylingers met andere wortels

Wie zijn de mensen op deze foto? Wat hebben ze net gedaan? Waarom kijken ze zo blij?
placeholder

Dit zijn acht nieuwe inwoners van Teylingen die zojuist de VIP-training van VluchtelingenWerk hebben afgerond, geflankeerd door trainer Els de Kraker en de arbeidscoaches Cees, Klaas en Roeland.
In VIP worden kandidaten voorbereid op en toegeleid naar de arbeidsmarkt. Dat gebeurt in de training van negen weken, maar ook daarnaast, onder begeleiding van hun persoonlijke arbeidscoaches, vrijwilligers van VluchtelingenWerk die hun vrije tijd, kennis en netwerk investeren.
De foto is gemaakt op de slotbijeenkomst.
De deelnemers hebben vlak daarvoor ieder een presentatie gegeven voor genodigden, gemeente en werkgevers. Met de presentatie konden zij zich voorstellen en aangeven naar wat voor werk ze op zoek zijn, dan wel opleiding of stage. De vraag aan de werkgevers en gemeente was vervolgens of zij daarover hem of haar tips konden geven. Voor minstens één kandidaat kwam daar direct een mogelijke match uit.
De komende maanden blijven de arbeidscoaches de VIP-kandidaten ondersteunen bij hun zoektocht naar passend werk of mooie stageplek.

Heb je interesse om ook hier aan mee te werken, bij een volgende groep, of op andere wijze VIP van VluchtelingenWerk te steunen neem dan contact op met: Paula Schiettekatte, pschiettekatte@vluchtelingenwerk.nl