Gemeenten & Professionals, 11 april 2016

Tiel ontmoet, groet en helpt

Hanin wil graag betere foto's maken, fotograaf Ben gaat haar daar bij helpen. Zara zoekt een wandelmaatje en Henk van IVN nodigt haar uit mee te wandelen met de natuurvrienden, dan kan ze ook nog iets opsteken over de Nederlandse planten en vogels. Iman, pas in Tiel komen wonen, wil de stad beter leren kennen, Aukéwa weet wat er te koop en te beleven is in Tiel en gaat Iman helpen Tiel te ontdekken. Dit zijn enkele resultaten van de ontmoetingsbijeenkomst zaterdag in wijkcentrum Drumptse Hof in Tiel.
placeholder

VluchtelingenWerk organiseerde deze middag om Tielenaren kennis te laten maken met hun nieuwe buren van ver, en te kijken of zij iets voor elkaar kunnen betekenen. Ruim tachtig mensen raakten zo met elkaar in gesprek.

Helpen bij taal en met elkaar sporten en muziek maken zijn veel voorkomende onderwerpen. Maar er zijn ook vragen als: 'hoe komen mijn schoolgaande dochters met Nederlandse meisjes in contact', of 'kan iemand mij kan helpen bij het maken van kleding' . Opvallend veel vraag is er naar stage- en werkervaringsplekken. Concreet gaat het om plekken voor een kapper, beginnend automonteur, civiel technicus en opticien.

Mahmoud Chiha sloot de middag af met een indrukwekkend verhaal over zijn vluchtreis vanuit Syrië naar uiteindelijk Tiel. Hij studeert nu en helpt ander vluchtelingen als tolk. Mahmoud is erg dankbaar hoe hij is opgevangen in Nederland. Hij hoopt dat er snel vrede komt in Syrië en wil dan graag terug om zijn kennis en ervaring die hij hier op doet daar te delen.

Help ook mee! Ga naar www.vluchtelingenwerk.nl/watkunjedoen