Gemeenten & Professionals, 22 januari 2019

Verborgen Gedichten tijdens Poëzieweek

De Poëzieweek 2019 wordt in Schiedam gevierd op zaterdagmiddag 2 februari in De Korenbeurs met de negende editie van 'Verborgen Gedichten'. Tijdens deze kleurrijke poëziemiddag presenteren Schiedammers met verschillende culturele achtergronden, hun kunsten, in eigen taal en of in het Nederlands. Het thema is 'vrijheid'.   
placeholder

Het programma Verborgen Gedichten is een initiatief van VluchtelingenWerk Schiedam en maakt sinds 2011 deel uit van het programma van Poëzieweek. Bijzonder in dit programma is de bijdrage van nieuwe Schiedammers, die eigen werk of vertalingen uit het werk van bekende auteurs uit hun geboorteland ten gehore brengen. En net als bij eerdere edities, werken ook Stichting Zona Franca en de Bibliotheek Schiedam mee. 

Op deze negende editie van Verborgen Gedichten treden op Yousef Aliso, Mustafa Kalo, Sorraya Parvani & Ineke van der Boom, Hans Brinkman, Juan Heinsohn Huala, Ibrahim Alkadi Shoku Tajammoli, Koos Vervoort, Youcef Goreine, Freerk Duindam, Rahwa Tadese Weldu en Marijn Poel. Het programma wordt gepresenteerd door Lisa Heinsohn. Ook is er een optreden van flamenco-gitarist Jur Vermijs, zanger Juan Peñas en danseres Miki María Vos. 

Het programma start zaterdag rond 14.00 uur. Toegang is gratis.
Bibliotheek Schiedam, De Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam.