Gemeenten & Professionals, 12 november 2019

Verhalenvoorstelling Vreemde Vogels, in Gelderland

Verhalen van gevluchte mensen, verteld door Pauline Seebregts en Mia Verbeelen, twee professionele vertellers. De gratis voorstelling is te zien in 7 gemeentes in Rivierenland.
placeholder

Vraag jij je wel eens af hoe het is als je 's nachts niet kunt slapen door hetgeluid van beschietingen, vliegtuigen en bombardementen boven de wijk waar jij woont? dat er door de oorlog niets meer te eten is en je moet overleven op gras en bladeren?
En wat als je halsoverkop je huis en land moet verlaten omdat je nergens meer veilig bent!? Welke dromen laat je achter? Waar moet je heen?

Hoor je erbij of ben je een ‘vreemde vogel’?

Waargebeurde vluchtverhalen

Inspiratiebron voor de voorstelling waren de contacten met gevluchte mensen uit Afghanistan, Irak, Iran en Syrie. Zij wonen nu in Rivierenland en hun verhalen zijn gebundeld in het boek Gast-vrij van Zeger Visser, tevens vrijwilliger van VWON. Cliënten en vrijwilligers van VWON hebben aan de voorstelling meegewerkt en het is echt een aanrader om hem te gaan bekijken! Voor tijden, plaatsen en aanmeldingen kun je terecht op: https://www.servicepuntamateurkunst.info/project/vreemde-vogels/