Gemeenten & Professionals, 16 juni 2018

VluchtelingenWerk: al bijna 40 jaar een betrouwbare partner

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland heeft in 2017 verlies geleden. Het tekort is ontstaan door het samenvallen van een fusie met een periode van sterke groei van het aantal statushouders dat begeleid moest worden. In diezelfde periode stelden gemeenten hogere eisen aan die begeleiding.
placeholder

Die hogere eisen juichen we toe, de integratie van statushouders moet volgens ons een hoge prioriteit hebben. De kwaliteitsslag in ons werk was nodig, we hebben er veel personeel voor ingezet. Dat heeft er ook voor gezorgd dat we onze reserves hebben moeten aanspreken.
Er hoeven echter geen zorgen te zijn over het voortbestaan van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland. De financiële bijsturing vindt plaats, we worden daarbij volledig gesteund door de vereniging VluchtelingenWerk Nederland. Daarmee is de continuïteit van onze werkzaamheden is gewaarborgd.

Stevig verankerd

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland is één van de vijf (regionale) stichtingen van de landelijke vereniging. VluchtelingenWerk Nederland bestaat in 2019 veertig jaar en zet zich al die jaren als onafhankelijke organisatie in voor de bescherming van asielzoekers en vluchtelingen door persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en maatschappelijke participatie. Vluchtelingenwerk Nederland geldt op dat gebied als dé expert en gesprekspartner, stevig verankerd in de samenleving, met 12.500 vrijwilligers en 64.000 donateurs.
‘VluchtelingenWerk is al veertig jaar een betrouwbare partner. Dat blijft zo. Landelijk, maar ook lokaal in Zuidwest-Nederland. Daar hoeft niemand aan te twijfelen’, aldus Mirjam Huisman, directeur-bestuurder van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland. ‘De slechte cijfers van 2017 hebben ons allen pijn gedaan. Maar we kijken met vertrouwen naar de toekomst. Gemeenten, maar vooral ook de statushouders in de gemeenten, kunnen op ons rekenen.’

Ons aanbod

In onze infographic 'Vluchteling en Samenleving' staat overzichtelijk op een rijtje wat we bij VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland allemaal doen. Staat er iets bij dat we ook bij u in de gemeente zouden moeten doen? Graag! Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Klik op de afbeelding voor een grotere versie van de infographic.