Gemeenten & Professionals, 2 juli 2015

VluchtelingenWerk en gemeente Hof van Twente gaan samenwerken

1 juli start VluchtelingenWerk ook in Hof van Twente. Door oorlogen en geweld ontvluchten veel mensen hun land en gaan op zoek naar een nieuwe en veilige toekomst. Als zij een voorlopige verblijfsvergunning krijgen, mogen zij inburgeren en meedoen in de samenleving.
placeholder

VluchtelingenWerk zorgt ervoor dat vluchtelingen Nederlands leren spreken, de weg weten in de gemeente en goed deel kunnen gaan uitmaken van de Nederlandse samenleving. De gemeente Hof van Twente heeft VluchtelingenWerk uitgekozen voor dit doel nadat Bureau Nieuwkomers ermee stopte. Op 1 juli 2015 ondertekenden wethouder Pieter  van Zwanenburg  en regiomanager  Christine Pans van VluchtelingenWerk een samenwerkingsovereenkomst.

VluchtelingenWerk werkt in Hof van Twente met een team van vrijwilligers onder leiding van Susanne Kleberg. Vluchtelingen  krijgen  in de eerste periode intensieve begeleiding van de vrijwilligers. Zij krijgen hulp bij allerlei praktische regelzaken op het gebied van huisvesting, scholing, werkgelegenheid en financiën. Ook biedt VluchtelingenWerk juridische begeleiding voor mensen van wie bijvoorbeeld het gezin nog in een vluchtelingenkamp zit. 

De vrijwilligers van VluchtelingenWerk  houden twee keer in de week een spreekuur in het gemeentehuis, op maandagmiddag van 12.00 uur tot 16.00 uur en op dinsdagochtend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Een afspraak maken kan via telefoonnummer 0546- 85 07 40.