Gemeenten & Professionals, 20 april 2021

Voorstelling ‘(Niet) Alleen op de wereld’ via Livestream

Het is officieel: (Niet) Alleen op de wereld is een online voorstelling die via een videostream bekeken kan worden. Er werd gehoopt dat de voorstelling live gespeeld kon worden, echter is de videostream een heel goed alternatief.  

Zoomend op weg naar het nieuwe normaal
De spelers zullen vanuit hun eigen huis de voorstelling bij u in de huiskamer brengen via een videostream. Deze manier van spelen is niet nieuw. Zo hebben zij dit het afgelopen jaar ook gedaan. Alle repetities vonden in de online omgeving plaats. Voor de kijkers thuis zal de manier waarop de spelers te zien zijn, herkenning oproepen. Herkenning omdat het allemaal online is, maar ook de verhalen zullen herkenbaar zijn. Omdat het gaat over Maassluis, over het leven in deze tijd. In deze tijd wordt veel in de online omgeving gedaan, dus een online theatervoorstelling via videostream hoort daar zeker bij!

Spelen om je verhaal te delen
Net als de variatie in leeftijd en achtergrond van de spelers, zijn de verhalen in de voorstelling ook gevarieerd. Alles wat te zien en te horen is in de voorstelling is gebaseerd op het leven van de spelers zelf.

Ongekend groot levenstalent
Ook het talent van de spelers wordt zichtbaar. Zingen, theaterspelen, rappen, vertellen, de viool en harp komen voorbij. Allemaal persoonlijke talenten die de voorstelling maken tot wat het is. Voorop staat dat de spelers hun eigen verhalen op een theatrale manier zelf zichtbaar maken.

“Hoi. Ik ben dus Tala. Ik zit op school, online. Ik zit op vioolles, online. Ik zit op yoga, online. Ik zit op sport. Ook online. Ik spreek mijn familie ook online. Maar dat deed ik al veel langer. Want zij wonen overal op deze wereld. Amerika, Australië, Syrië, Jordanië, Noorwegen en Duitsland.”

(Niet) alleen op de wereld Theater Koningshof o.l.v. Donna Risa
Data en tijden:
           1 mei 20:00 - 21:00 uur
           2 mei 20:00 - 21:00 uur
           7 mei 20:00 - 21:00 uur
           9 mei 15:00 - 16:00 uur
Meld je aan voor een (gratis) ticket voor de videostream: www.theaterkoningshof.nl