Gemeenten & Professionals, 23 september 2020

Vredesweek Zoetermeer: 'Vrede verbindt verschil'

Zaterdag is de Vredesweek Zoetermeer begonnen. Het thema van de week (t/m 27 september) is 'Vrede verbindt verschil'. De groeiende diversiteit in Nederland roept veel reacties op. Nieuwsgierigheid en vreugde, maar ook racisme en angst voor het onbekende. De Vredesweek 2020 gaat over het omgaan met die verschillen.
placeholder

In de Vredesweek gaat het over hoe belangrijk het is om het verhaal van de ander te leren kennen, in plaats van te blijven hangen in het eigen gelijk. Die verhalen worden ook ‘verteld’ in twee exposities die VluchtelingenWerk Zoetermeer mede vorm gaf.

In de expositie ‘Vluchten naar Vrede’ (tot 1 november in Museum de Voorde) worden de portretten en verhalen van onze clienten getoond. Gevlucht uit oorlogsgebied is vrede voor hen niet vanzelfsprekend, zij vluchtten naar veiligheid.

Wat zou jij doen?

Daarnaast leverde VluchtelingenWerk materialen van de campagne 'Wat zou jij doen?' die nu zijn tentoongesteld in het stadstheater en de bibliotheek. Met een interactieve tentoonstelling van de indrukwekkende verhalen van mensen die geweld en oorlogssituaties zijn ontvlucht, wordt het ultieme belang van vrede uitgelicht.

Voor meer informatie over de Vredesweek: https://vredesweekzoetermeer.nl/