Gemeenten & Professionals, 4 december 2013

Waar is Sinterklaas? In Beuningen!

Op de vraag van de theatervoorstelling van het Wolkentheater ‘Waar is Sinterklaas?’ kon VluchtelingenWerk in Beuningen zaterdag 30 november in ieder geval een antwoord geven: in de Brede School de Fontein!
placeholder

De ongeveer dertig aanwezige kinderen van vluchtelingen uit Beuningen, Wijchen en Ubbergen, konden samen met hun ouders zien hoe schoonmaker (en soms ook acteur en poppenspeler) Arthur Geesing en zijn sprekende bezems, nog snel de laatste voorbereidingen troffen om Sinterklaas en zijn Grietepiet netjes te kunnen ontvangen. Niet alleen het gymzaaltje werd goed geboend, ook een enkele vader ontkwam niet aan de ragebol. Daarna was het de beurt aan Sinterklaas, die enthousiast binnengehaald werd en enkele kinderen uitnodigde om een liedje te zingen, een modeshowtje te lopen of een voetbaldemonstratie te geven.
Uiteraard ontbraken ook de cadeautjes niet. Met een financiële bijdrage van de Soroptimisten van 250 euro kon de Goedheiligman aan ieder gezin het prachtige boek 'Sinterklaas' van Charlotte Dematons schenken en dankzij de geweldige inzet van Marjo Verbeet, die op eigen initiatief gratis tweedehands speelgoed ingezameld had, kwamen daar voor ieder kind nog diverse andere cadeautjes bij. Het leverde veel blije gezichtjes op!