Gemeenten & Professionals, 30 augustus 2016

Zand tussen de tenen, een bijzondere voorstelling

In samenwerking met VluchtelingenWerk Oost Nederland heeft Rhedelijk Cultureel de educatieve voorstelling 'Zand tussen de Tenen' ontwikkeld. Het programma bestaat uit een spannende, theatrale monoloog van ongeveer 25 minuten, een informatieve nabespreking en een aanvullend programma waarbij leerlingen antwoord geven op vragen als "Waar vlucht ik voor?"en "Wanneer zou ik vluchten?"
placeholder

De monoloog beschrijft een willekeurige vlucht van een willekeurige vluchteling. Daarbij staat het mens-zijn centraal. Een spannende monoloog die vanuit een puur mensenlijke invalshoek beschrijft hoe het is om te vluchten voor je leven.

De educatieve opdracht aanvullend op dit programma bestaat uit een schrijfopdracht van een gedicht of songtekst. Door middel van gerichte opdrachten worden de leerlingen begeleid in het schrijven van een tekst. Het programma geeft de leerlingen de mogelijkheid om op een individuele, persoonlijke manier te reflecteren op de voorstelling. De gedichten en songteksten worden aan het einde van het lesuur verzameld en gebundeld tot een gedrukte gedichtenbundel. De school krijgt twee exemplaren gratis toegestuurd.

De monoloog en het nagesprek duren samen één lesuur (ca. 50 minuten).
Duur van het aanvullend educatiepakket: 1 lesuur (ca. 50 minuten)

De doelgroep is vanaf 11 jaar.

Download hier de volledige informatie met contactgegevens en kosten.