Gemeenten & Professionals, 12 december 2019

Zestien jubilarissen op Vrijwilligersdag

Het team van geweldige vrijwilligers van VluchtelingenWerk Vlaardingen kwam vrijdag 6 december bij elkaar. Niet voor werkoverleg of een lastige vergadering, maar voor een overheerlijke brunch. Dat gebeurde in het kader van Nationale Vrijwilligersdag (op 7 december).
placeholder

Zestien vrijwilligers van VluchtelingenWerk werden vrijdag, na de gezellige brunch, extra in het zonnetje gezet. Van die groep werden Els Boog, Anca Waque en Bertus Lotte door Els Boot, oud-burgemeester en de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland, hartelijk bedankt voor tien jaar trouwe dienst. De dertien anderen zijn allen tussen de vijf en tien jaar actief voor onze organisatie en kregen naast warme woorden ook een attentie: een beeldje van Moving People.

 

Het was een heftige bijeenkomst omdat vrijdag ook werd stilgestaan bij het overlijden van twee medewerkers van VluchtelingenWerk Vlaardingen. Een van hen was zes jaar aan de organisatie verbonden. Onze teamleiders gaan het beeldje aanbieden aan de nabestaanden.

 

VluchtelingenWerk is een vrijwilligersorganisatie. Landelijk heeft de organisatie 12.500 vrijwilligers die zich soms dag in dag uit, jaar in jaar uit, bekommeren om nieuwkomers bij hen in de straat, de wijk of de gemeente. VluchtelingenWerk Vlaardingen is super blij met het geweldige werk dat onze vrijwilligers verrichten. Niet alleen rond Nationale Vrijwilligersdag. Elke dag!