Gemeenten & Professionals, 16 november 2018

Zwemmen in de Plons met de Soroptimistclub

De Soroptimistclub Batenburg ‘Maas en Waal’ heeft op verzoek van vrouwen met een vluchtelingenachtergrond op donderdag 15 november 2018 een zwemochtend georganiseerd met medewerking van  zwembad ‘de Plons’.
placeholder

Met het ingezamelde geld van de filmavond eerder dit jaar heeft de Soroptimistclub deze ochtend kunnen organiseren samen met VluchtelingenWerk Beuningen en het Taalcafé van de bibliotheek Beuningen. Vierentwintig vrouwen van 7 nationaliteiten hebben onder toezicht van Brenda en Inge  zwemoefeningen gedaan, van de glijbaan gegleden, heerlijk in het bubbelbad gezeten en de sauna bezocht. Onder het genot van een kopje thee of koffie met stroopwafels of cake kon men even uitblazen van de inspanning.

In samenwerking met VluchtelingenWerk Beuningen, de gemeente Beuningen en zwembad de Plons is de Soroptimistclub Batenburg ‘Maas en Waal’ druk bezig om een plan voor zwemlessen voor deze vrouwen te realiseren. Verschillende subsidies zijn aangevraagd.

De grote opkomst en het plezier dat de vrouwen hadden, geeft de initiatiefnemers extra energie om het plan te doen slagen en de zwemlessen te realiseren.