Nieuws, 26 mei 2014

Campagne 'Europe Act Now' - Teken de petitie voor Syrische vluchtelingen

De crisis in Syrië is één van de grootste humanitaire rampen van deze tijd. 2,7 miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen door de oorlog in Syrië. 81.000 vluchtelingen hebben bescherming gevonden in Europa. Dat is slechts 3%. De vluchtelingenkampen in de regio zijn overvol, het is nu aan Europa om verantwoordelijkheid te tonen. Daarom start VluchtelingenWerk met andere vluchtelingenorganisaties in Europa de campagne Europe Act Now.

Vluchtelingen zelf aan het woord

In de media wordt veel gesproken over Syrische vluchtelingen. Maar de vluchtelingen zélf komen niet zo snel aan het woord. Met deze campagne kun je de vluchtelingen zelf een stem geven. Dat kan op twee manieren:

Teken de petitie

Onderteken de petitie 'Europe Act Now', waarmee je alle Europese landen oproept om onmiddellijk actie te ondernemen om de vluchtelingen uit Syrië te beschermen. Als je het ook hoog tijd vindt dat Europese landen hun verantwoordelijkheid gaan nemen, klik hier.

Geef je stem op Twitter

Zit je op Twitter? 'Doneer' dan je Twitter-account aan een Syrische vluchteling. Namens jou kan een Syrische vluchteling dan zijn verhaal vertellen. Hoe lang, en hoe vaak er iets getwittert wordt kun je helemaal zelf bepalen. Zo krijgen jouw volgers het verhaal uit de eerste hand te horen. Bijvoorbeeld het verhaal van Farah. Zij is 34 jaar oud, is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze moest Syrië ontvluchten nadat haar huis was gebombardeerd. Op dit moment verblijft ze in Libanon, maar ze kan daar niet voor haar kinderen zorgen. Ze probeert naar Europa te komen. Wil je je stem op Twitter aan haar, of aan een andere vluchteling geven? Klik dan hier.

Deze roep om hulp moet gehoord worden in heel Europa. Help mee om ook vanuit Nederland een geluid te laten horen!

Europe Act Now! Geef je stem.

www.helpsyriasrefugees.eu