Nieuws, 27 januari 2015

Extra gift van Postcode Loterij om hoger aantal Syrische vluchtelingen

De Nationale Postcode Loterij keert dit jaar een recordbedrag van 312 miljoen euro uit aan bijna 100 goededoelenorganisaties, waaronder VluchtelingenWerk Nederland. De grootste goededoelenloterij van Nederland maakte dit bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala op 26 januari in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Blijven opkomen voor vluchtelingen

Dankzij de 2,5 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij kan VluchtelingenWerk blijven opkomen voor de rechten van vluchtelingen. De helft van ieder lot van de Postcode Loterij gaat rechtstreeks naar goede doelen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, natuurbescherming en projecten gericht op mensenrechten en sociale cohesie. 

Bijzondere spreker Denis Mukwege

De Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist Dr. Denis Mukwege sprak tijdens het Goed Geld Gala. Hij won in 2014 de Sacharovprijs voor de vrijheid van denken van het Europese Parlement voor zijn onuitputtelijke inzet voor de rechten van vrouwen in zijn land. Dr. Mukwege ontving op het Goed Geld Gala een schenking van 1 miljoen euro voor zijn Panzi-ziekenhuis in de Democratische Republiek Congo. Met deze bijdrage wordt de zorg voor slachtoffers van seksueel geweld verbeterd.

Extra hulp voor mensen in conflictgebieden

Er zijn uitzonderlijk veel humanitaire crises die ervoor zorgen dat er momenteel meer dan 50 miljoen mensen op de vlucht zijn, in onder meer Syrië, Zuid-Soedan, Irak en de Centraal Afrikaanse Republiek. De Postcode Loterij maakt extra geld vrij voor noodhulp. Het Nederlandse Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen krijgen ieder vijf miljoen euro voor het verbeteren van de omstandigheden voor vluchtelingen die van huis en haard verdreven zijn. Ook VluchtelingenWerk Nederland ontvangt een extra bijdrage van één miljoen euro om de vele extra vluchtelingen in Nederland de hulp te bieden die zij nodig hebben.

De samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen miljoenen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken elke maand kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor bijna 100 goededoelenorganisaties.

Bedankt!

VluchtelingenWerk Nederland bedankt de Postcode Loterij en alle deelnemers voor hun steun. Met het geld dat de organisatie ontvangt kunnen wij ook met de hogere aantallen ons werk voor vluchtelingen handen en voeten geven!