Nieuws, 26 januari 2016

Frans Timmermans & Uitgeverij Podium doneren €20.000 aan VluchtelingenWerk

Op maandagavond 25 januari overhandigden Frans Timmermans en Joost Nijsen een cheque van €20.000 aan VluchtelingenWerk Nederland. Directeur Dorine Manson en vluchtelingen-ambassadeur Paul Mbikayi namen de cheque in ontvangst. Timmermans is Eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie, Nijsen is uitgever van Podium.
placeholder

Spectaculaire verkoop

Deze donatie komt voort uit de spectaculaire verkoop van het pamflet Broederschap van Frans Timmermans, dat half december verscheen. Broederschap staat sinds de verschijning in de top van de nationale Bestseller 60. Tienduizenden exemplaren zijn reeds verkocht.

VluchtelingenWerk steunen

Het succes hangt mede samen met de oproep aan lezers om VluchtelingenWerk te  steunen door middel van de aankoop van dit pamflet, dat voor €5 verkrijgbaar is in de boekhandel. Zowel royalty’s als uitgeverswinst zijn voor deze donatie afgestaan.

'Enorme steun voor onze vrijwilligers'

‘Wij zijn erg blij met deze donatie. Met deze bijdrage kunnen wij opkomen voor vluchtelingen die bescherming zoeken en hen helpen een nieuw en zelfstandig bestaan in Nederland op te bouwen. Terwijl Europese landen het niet eens worden over de opvang van vluchtelingen, zien wij dit gebaar van Timmermans als een enorme steun voor alle vrijwilligers die zich op dit moment inzetten voor vluchtelingen,’ aldus directeur Dorine Manson.

Persoonlijke kijk op Europa

In zijn pamflet biedt Timmermans zijn persoonlijke kijk op de toekomst van Europa, waarbij hij oproept tot broederschap. Hij schrijft over oorzaken en gevolgen van de vluchtelingencrisis, en over tolerantie en solidariteit in en tussen samenlevingen. Het kwam tot stand op persoonlijk initiatief van Erik van Bruggen, mede-eigenaar van campagnebureau BKB.

Foto: © Klaas Fopma. V.l.n.r.: Paul Mbikayi (vluchtelingen-ambassadeur), Dorine Manson (directeur VluchtelingenWerk) en Frans Timmermans (Eerste Vicevoorzitter Europese Commissie).