Nieuws, 26 augustus 2021

Nederland stopt evacuaties uit Kabul

De ergste nachtmerrie van achterblijvers dreigt werkelijkheid te worden: Nederland stopt met evacuaties uit Kabul. Er valt heel veel te zeggen over hoe het zover heeft kunnen komen. Maar nu moet eerst alles op alles worden gezet om alternatieve evacuatieroutes te vinden uit Afghanistan.
placeholder

Door tot het einde

Wij gaan door met het zoeken en begeleiden van Afghanen die in aanmerking komen voor evacuatie tot we zeker weten is dat de deur definitief gesloten is. We roepen het kabinet op om net als andere landen aan de slag te gaan met een ruimhartig hervestigingsplan voor de meest kwetsbare Afghaanse vluchtelingen die niet in omringende landen opgevangen kunnen worden. Bijvoorbeeld om medische redenen of omdat ze ook daar gevaar lopen.

Bescherming meer dan ooit nodig

Voor de meeste Afghaanse vluchtelingen ligt het perspectief voor opvang in omringende landen. Ook Nederland moet die landen daar zo goed mogelijk in ondersteunen. Voor Afghanen die bij ons in Nederland aankloppen voor bescherming moeten wij verantwoordelijkheid nemen: zij mogen nooit uitgeleverd worden aan de Taliban.

Teken de petitie

VluchtelingenWerk is een petitie gestart die het kabinet oproept zorg te dragen voor de bescherming van alle Afghanen die dat nodig hebben. Daar en hier. Teken onze petitie en help mee Afghanen beschermen.

Bied Afghanen bescherming

VluchtelingenWerk Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen!
Teken nu de petitie