Nieuws, 19 mei 2021

Nodig een vluchteling uit voor een bakkie aan huis

Rondom Wereldvluchtelingendag (20 juni) komen vluchtelingen met de typisch Hollandse uitnodiging Bakkie Doen? bij Nederlanders thuis langs om een gesprek aan te knopen.
placeholder

Voor vluchtelingen en Nederlanders is het niet zo vanzelfsprekend om elkaar tegen te komen, zeker niet in coronatijd. Door het aanbieden van een overheerlijk kopje koffie bij Nederlanders thuis op de stoep kunnen vluchtelingen en Nederlanders elkaar beter leren kennen.

Meld je nu aan >>

Snellere integratie

VluchtelingenWerk organiseert dit jaar voor de vijfde keer de campagne Bakkie Doen?, waarbij vluchtelingen Nederlanders een kopje koffie en een gesprek aanbieden. Normaal gesproken doen ze dit door in winkelstraten en op stations aan voorbijgangers spontaan een kop koffie aan te bieden. En dat leverde duizenden bijzondere, openhartige en mooie ontmoetingen op. Het gevoel krijgen dat je erbij hoort draagt bij aan een goede start en snellere integratie in Nederland. En dat begint vaak met iets 'simpels' als samen een kopje koffie drinken. Vanwege corona zijn de mogelijkheden tot fysieke ontmoetingen en bijeenkomsten met veel mensen beperkt. Daarom komt het Bakkie Doen? team dit jaar naar mensen toe.

Aanmelden Bakkie Doen? aan huis

Wil jij ook een ontmoeting met een vluchteling bij jou thuis op 18, 19 of 20 juni? Meld je dan hier aan.

Maak je Bakkie Doen? ervaring compleet

Om je Bakkie Doen? ervaring compleet te maken kun je terecht in onze Bakkie Doen? shop. Hier kun je een leuke mok en Wakuli koffie bestellen of een donatie doen waarmee jij een gratis koffiereceptenboekje ontvangt. Ook een Bakkie Doen? item bestellen? Ga dan nu naar de shop.

Meer weten over de campagne Bakkie Doen?

Lees meer informatie over de campagne Bakkie Doen? en bekijk de campagne in voorgaande jaren.