Nieuws, 4 april 2023

Postcode Loterij verlengt samenwerking

De Nationale Postcode Loterij steunt al sinds haar oprichting het werk van VluchtelingenWerk Nederland. Wij zijn blij dat de Postcode Loterij heeft aangegeven deze steun met vijf jaar te verlengen.
placeholder

Structureel opkomen voor vluchtelingen

Met de fantastische jaarlijkse bijdrage van tien miljoen euro van de Postcode Loterij begeleiden wij in 2022 88.000 asielzoekers bij hun asielprocedure en ruim 27.000 vluchtelingen bij hun integratie in de Nederlandse samenleving. Een deel van de bijdrage is bestemd voor extra projecten op het gebied van arbeidsparticipatie, jongeren en het verbeteren van de situatie aan de grenzen van Europa.

Door de bijdrage van de Postcode Loterij kunnen wij ons ook kritisch opstellen tegenover de overheid als wij misstanden constateren. Zo vragen wij aandacht voor de nog steeds veel te lange wachttijden voor de asielprocedure en volle azc's en dringen er bij de overheid op aan om deze problemen nu eindelijk op te lossen.

338 miljoen euro voor 168 goede doelen

In totaal verdeelt de Postcode Loterij een bedrag van ruim 338 miljoen euro onder 168 goede doelen in 2022 die werken aan een betere en rechtvaardigere wereld. Minimaal 40 procent van de inleg van de 3 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Sinds de oprichting in 1989 heeft de Loterij ruim 7,3 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. 

VluchtelingenWerk zet het ontvangen bedrag in voor de begeleiding van vluchtelingen tijdens hun asielprocedure en bij hun integratie in Nederland.

 

placeholder

Deelnemers bedankt!

VluchtelingenWerk Nederland bedankt de Postcode Loterij en alle deelnemers voor hun steun. We kunnen al ruim 30 jaar rekenen op een bijdrage van de loterij en dat stellen we enorm op prijs!

Met het geld dat VluchtelingenWerk ontvangt van de Postcode Loterij, is onze onafhankelijkheid gewaarborgd en kunnen we ons werk voor vluchtelingen structureel handen en voeten geven.

Help mee en doe nu een gift

Met jouw bijdrage kunnen wij de Nederlandse en Europese politiek blijven aansporen tot een humaner vluchtelingenbeleid. Jouw steun is onmisbaar voor vluchtelingen die gedwongen zijn alles achter zich te laten op zoek naar veiligheid. Hartelijk bedankt.

Ja, ik help mee!