Nieuws, 16 februari 2018

VluchtelingenWerk blij verrast met extra steun Postcode Loterij

Goede doelen waren donderdag 15 februari opnieuw de winnaars op het jaarlijkse Goed Geld Gala, waar de Postcode Loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar verdeelt. Dankzij de loterijdeelnemers ontvangen 112 goededoelenorganisaties die werken aan een betere wereld een financiële bijdrage. Acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio sprak de aanwezigen toe in Koninklijk Theater Carré. Toptennisser en filantroop Rafael Nadal was namens zijn Rafa Nadal Foundation aanwezig.
placeholder

Ruim 357 miljoen euro naar 112 goede doelen

Tijdens het Goed Geld Gala werd bekend gemaakt dat er dit jaar een recordbedrag van 357 miljoen wordt verdeeld onder 112 goede doelen die werken aan een betere wereld. De enorme schenking wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de 2,9 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.

 

VluchtelingenWerk ontvangt 2 miljoen per jaar extra

VluchtelingenWerk Nederland werd tijdens het Goed Geld Gala blij verrast met een extra structurele bijdrage van 2 miljoen euro, nog bovenop de al toegezegde 8 miljoen. Met deze extra bijdrage kunnen we nog meer het verschil maken voor vluchtelingen door het organiseren van mooie projecten. We zijn enorm dankbaar voor de erkenning van ons werk voor vluchtelingen in Nederland en het vertrouwen dat de Loterij in ons stelt. En natuurlijk zijn we alle deelnemers van de Postcode Loterij enorm dankbaar dat zij ons werk mede mogelijk maken! Met het geld dat wij ontvangen, is onze onafhankelijkheid gewaarborgd en kunnen we ons werk voor vluchtelingen handen en voeten geven.

De samenleving wint altijd

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 2,9 miljoen huishoudens mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met de helft van hun lotprijs goededoelenorganisaties.


Fotocredits: Roy Beusker Fotografie