Nieuws, 18 januari 2018

VluchtelingenWerk Nissewaard maakt kans op landelijke prijs

VluchtelingenWerk Nissewaard is genomineerd voor de publieksprijs van 'Meer dan Handen' van Movisie. Deze organisatie deelt ieder jaar vrijwilligersprijzen uit aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven. Stem ook op onze collega's! Stemmen kan tot en met 30 januari.

Onmisbaar

VluchtelingenWerk Nissewaard is genomineerd voor de landelijke vrijwilligersprijs van Movisie. De organisatie is onmisbaar in de gemeente, stelt ook de gemeente Nissewaard en draait op heel veel vrijwilligers die het werk goed en met heel veel plezier doen.

Een nieuwe start

Maatschappelijk begeleiders van VluchtelingenWerk Nissewaard helpen vluchtelingen om een nieuwe start te maken. Stap voor stap worden ze begeleid en geïntegreerd in de gemeente Nissewaard en overbruggen zo - samen met de tolken - taal- en cultuurbarrières. Na een jaar eindigt de begeleiding en is het de bedoeling dat de nieuwe Nissewaarders op eigen benen kunnen staan. Het afgelopen jaar zijn er bijna tweehonderd vluchtelingen in de gemeente Nissewaard geplaatst

Het team

De afdeling maatschappelijke begeleiding draait op 35 vrijwilligers onder leiding van Sead Lekpek en Chander Ramnun. Het vrijwilligerspersoneel bestaat uit maatschappelijke en juridische begeleiders, tolken, administratieve krachten en werkcoaches. Bij de afdeling inburgering van VluchtelingenWerk Nissewaard werken ook nog eens ongeveer tachtig vrijwilligers, waaronder zestig taalcoaches en twintig klassenassistenten en een aantal stagiaires. Dat gebeurt onder leiding van Jan Koeslag. Momenteel zijn er 160 cursisten verdeeld over dertien klassen.

Stem jij ook?

Breng  je stem uit op onze geweldige collega's in Nissewaard! Stemmen kan tot en met 30 januari. Op 2 februari 2018 vindt de prijsuitreiking plaats.