Nieuws, 22 december 2015

Wow, wat een steun hebben we dit jaar gehad! Hartelijk bedankt voor alle betrokkenheid

Wat hebben we dit jaar geweldig veel steun gekregen. Vrijwilligers, donateurs, bedrijven, scholen en heel veel andere organisaties en betrokken mensen uit het hele land hebben zich belangeloos ingezet voor vluchtelingen in Nederland.
placeholder

Zo zijn er tientallen mooie initiatieven gestart door sympathisanten. 'Soms klein, soms heel groot, en allemaal even waardevol. Ze laten zien dat velen met ons zich betrokken voelen bij de vluchtelingen en de problemen waar deze kwetsbare mensen mee te maken krijgen. Hartverwarmend en een grote steun in de rug!', zegt Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk.

Hulp uit alle hoeken

Door het hele land schoten de mooie initiatieven voor vluchtelingen als paddenstoelen uit de grond. De sponsorloop van een basisschool in Breda, het FunFest dat studenten organiseerden voor vluchtelingen in Heumensoord, de 34 betaalde voetbalclubs uit de Jupiler League die vluchtelingkinderen uitnodigden voor een onvergetelijke dag, de duizenden tekeningen en kaarten die kinderen vanuit het hele land opstuurden voor vluchtelingen. Het is slechts een greep uit alle geweldige initiatieven die er de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden.

Ook veel bedrijven hebben van zich laten horen. Zo doneerde domein- en hostingprovider TransIP 10.000 euro  aan het project 'Vluchtelingen Investeren in Participeren' en kregen honderden vluchtelinggezinnen een kerstpakket van supermarkt Jumbo.

 

10.000 nieuwe vrijwilligers

Dat veel Nederlanders zich solidair voelen met de vluchtelingen, blijkt ook uit de grote hoeveelheid aanmeldingen voor vrijwilligerswerk. Meer dan 10.000 mensen hebben aangegeven zich te willen inzetten. 'Dat is een gigantisch aantal als je bedenkt dat we nu met 7500 vrijwilligers werken. We doen hard ons best om hier voor iedereen een zinvolle invulling aan te geven, maar omdat vluchtelingen lang in de noodopvang blijven, kan dit even duren', zegt Manson.

VluchtelingenWerk zet zich in voor vluchtelingen vanaf het moment van aankomst in Nederland tot en met de inburgering. Onze vrijwilligers bieden vluchtelingen juridische begeleiding tijdens de asielprocedure. Ook helpen ze hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan door de vluchtelingen wegwijs te maken en met praktische zaken als de post en het leren van de taal. Manson: 'Voor de mensen in de noodopvang duurt het nog lang voordat ze in die fase zitten. Het is daarom heel fijn te weten dat we dan ook vrijwilligers hebben die voor hen klaar staan'.

Meer informatie

Wil jij ook iets doen voor vluchtelingen? Kijk hoe jij kunt helpen!