, 2 september 2021

Stuur een kaartje naar Afghaanse vluchtelingen

Wil jij samen met je leerlingen, klas of school Afghaanse vluchtelingen in Nederland een warm hart toedragen? 

Stuur een kaartje naar Afghaanse vluchtelingen

Met een lieve boodschap kunnen leerlingen vluchtelingen welkom heten. We weten uit ervaring dat het krijgen van een leuk kaartje deze mensen echt een goed gevoel geeft.

  • Vraag de kaarten aan en stuur ze met een persoonlijke boodschap terug naar VluchtelingenWerk Nederland. Wij zorgen ervoor dat de kaarten worden bezorgd bij de opvanglocaties.

Vraag de kaarten aan >


Waarom deze actie?

In Afghanistan lopen mensen groot gevaar slachtoffer te worden van de gruweldaden van de Taliban. Afghanen die de afgelopen jaren voor Nederland hebben gewerkt, zijn zelfs een direct doelwit van de Taliban. Gelukkig is een deel van hen inmiddels geëvacueerd. Wij maken ons grote zorgen over de situatie in Afghanistan en Afghaanse vluchtelingen en zetten ons in voor hun bescherming.


Zamel geld in: start een sponsoractie

Met de klas nog meer in actie komen voor Afghaanse vluchtelingen? Maak dan samen met de leerlingen een leuke actie aan op ons op ons actieplatform waarmee ze geld inzamelen voor Afghaanse vluchtelingen. Op het actieplatform vind je ideeën ter inspiratie en geven we tips en ondersteuning bij het opzetten van een actie.


Bied Afghanen bescherming: teken de petitie van 
VluchtelingenWerk

Nederland roept het Nederlandse kabinet op om Afghaanse vluchtelingen de bescherming te bieden die zij nu heel hard nodig hebben. Help ook mee en laat je stem horen: onderteken de petitie en deel deze in jouw netwerk!

Teken de petitie


Lesmateriaal over vluchtelingen

Aan de slag met het thema vluchtelingen in de klas? Speciaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en mbo heeft VluchtelingenWerk gratis, verdiepend lesmateriaal beschikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk een vluchteling uit te nodigen in de klas die zijn of haar verhaal vertelt.


Wat doet VluchtelingenWerk?

Afghaanse vluchtelingen die naar Nederland vluchten komen terecht in een van de opvanglocaties van het COA. Hier worden ze door VluchtelingenWerk Nederland opgevangen, begeleid bij hun asielprocedure en geholpen in hun zoektocht naar achtergebleven gezinsleden en hun latere hereniging.