Horeca

Er wordt in de horeca veel personeel gevraagd, zoals koks en bedienend personeel. In verschillende regio's zijn er inmiddels initiatieven van ROC's en Werkbedrijven in samenwerking met de lokale horeca-ondernemers om opleidingstrajecten op te zetten, waarbij je werkt aan een vakdiploma keukenassistent of bedieningsassistent. Daarna kan je verder voor een hogere kwalificatie.
placeholder
  • In de Achterhoek heeft Graafschap Re-integratie samen met de horeca werkgevers (Koninklijke Horeca Nederland) een opleidingstraject van één jaar opgezet waarbij je na 26 weken in loondienst gaat bij een werkgever en dus uit de uitkering gaat. In het traject is veel aandacht voor Nederlands op de Werkvloer. Eisen die gesteld worden aan de kandidaten zijn: goede sociale vaardigheden, hoge motivatie (hard willen werken, ook 's avonds en in de weekenden, het leuk vinden om gasten het naar de zin te maken), zelfstandigheid op het werk, onder druk kunnen werken, graag willen samenwerken met collega's, taalniveau A2. Geen problemen hebben om ook met varkensvlees te werken (eten/proeven niet noodzakelijk). Het traject wordt afgerond met een branchediploma, die weer een opstap kan zijn naar de MBO-opleiding niveau 2/3. In Rivierenland wordt een vergelijkbare leerwerkroute aangeboden door ROC Rivor in samenwerking met Werkzaak Rivierenland in de Horeca.
  • DOC030 in Utrecht ism de Italiaanse Horeca in Nederland biedt een professionele opleiding (branche-erkende SVH certificaat: Stichting Vakbekwaamheid Horeca) tot Pizza-bakker met 'baangarantie' bij een Italiaansrestaurant in de buurt. Het traject neemt 3 tot 6 maanden. Interesse? Neem contact op met DOC030 voor het actuele aanbod.