Metaalsector

Lassers en verspaners worden veel gevraagd in de metaalsector. In meerdere regio's worden opleidingen met 'baangarantie' aangeboden.
placeholder
  • 'Verder In Techniek' verzorgt een 16-weekse opleiding (incl. stage) tot CNC-operator en CNC-Verspanen met 'baan-garantie'. Gevraagd wordt een MBO-denkniveau, een minimaal taalniveau A2+/B1 en bereidheid om in ploegendienst te werken (eigen vervoer is hierbij gewenst). Een gesprek en een korte technische assessment behoort tot de aanname procedure. Interesse? Neem contact op met 'Verder In Techniek' te Doetinchem.
  • In de Achterhoek en in Twente is o.a. Jaws (technisch detacheerder/uitzendbureau) bereid een korte metaal-opleiding te bekostigen tot lasser of verspaner. De maatwerk opleiding van 2 tot 3 maanden wordt in de Achterhoek verzorgd door de Anton Tijdink Techniek opleidingen en in Twente door SMEOT. Daarna ga je 2 tot 3 maanden ‘werken in de praktijk’ met behoud van uitkering. Interesse? Neem contact op met Jaws in Terborg of met Smeot in Hengelo (Overijssel).
  • Voor een lasopleiding met baangarantie kan men ook terecht bij Cottus, die ook opleidingen verzorgen voor electrotechniek en installatietechniek. Zij zitten in Apeldoorn. More in Duiven verzorgt ook lasopleidingen met een intensievere begeleiding. Interesse? Neem contact op met een vestiging van Cottus in de buurt.
  • In Rivierenland kan men via Werkzaak Rivierenland een Leerwerkroute volgen, die opleidt tot lasser en waar ook een baangarantie aan verbonden is.

Bij alle aanbieders wordt een redelijk niveau Nederlands vereist en moet, zoals met alle trajecten, de betrokken gemeente akkoord zijn i.v.m. doorbetaling van de uitkering gedurende de opleiding.