Inburgering & huisvesting

Ben je een vrijwillig maatschappelijk begeleider of op een andere manier betrokken bij de inburgering en huisvesting van vluchtelingen? We hebben handige websites en informatie voor je op een rijtje gezet.
placeholder
placeholder

Handige websites

Een instrument voor jou als (maatschappelijk) begeleider van vluchtelingen om samen met je cliënt te gebruiken. Het wijst jullie de weg door het Nederlandse onderwijssysteem.

Site van de Rijksoverheid, bedoeld om gemeenten en instellingen te ondersteunen bij de uitvoering van de Wet inburgering.

Deze website is een initiatief van het ministerie van BZK/Wonen, Wijken en Integratie en onderdeel van de campagne 'De Nederlandse Taal verbindt ons allemaal'. VluchtelingenWerk Nederland is een van de partners die zich hiermee inzet voor werving, training en begeleiding van taalcoaches. Ook informatie in het Engels, Arabisch, Turks en Chinees.

Site van de Dienst Uitvoering Onderwijs met informatie voor inburgeraars, gemeenten en exameninstellingen en cursusinstellingen over geld lenen, de vrijstellingstoets en nog veel meer.

Site met oefeningen die kunnen helpen om Nederlands te leren. De site is opgezet door docenten NT2; de meeste oefeningen zijn gratis