Samenwerkingspartners in Amsterdam

Wij kunnen en willen ons werk voor vluchtelingen niet alleen doen. Daarom werken wij nauw samen met bedrijven en organisaties in Amsterdam. Een kleine greep uit onze samenwerkingspartners:
placeholder

Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam zet zich enorm in voor vluchtelingen in Amsterdam. We werken intensief samen met diverse afdelingen in de stad.

Woningcorporaties

Diverse woningcorporaties zorgen samen met onze woonvrijwilligers dat vluchtelingen worden begeleid vanaf hun éérste dag in Amsterdam. We werken  samen met: Ymere, Eigen Haard, de Alliantie, Rochdale, Stadgenoot en De Key en met de Amsterdamse Federatie voor Woningcorporaties.

ASKV

Het ASKV steunt ongedocumenteerden door juridische hulpverlening, medische opvang en dagbesteding.

Dynamo

Dynamo stimuleert en ondersteunt bewoners om actief deel te nemen aan de samenleving. Zodat niemand aan de kant hoeft te staan.

Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)

COA is verantwoordelijk voor opvanglocaties. VluchtelingenWerk is op alle opvanglocaties aanwezig om de bewoners te ondersteunen.  

UAF

UAF begeleidt hoger opgeleide vluchtelingen naar werk en studie. 

Implacement

Implacement voert in Amsterdam het Oriëntatieprogramma voor Vluchtelingen uit.

HVO-Querido

HVO-Querido biedt opvang voor ongedocumenteerden en woonbegeleiding voor statushouders.

Nidos

Nidos is voogd van Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen en draagt de begeleiding van AMV’ers over over aan VluchtelingenWerk als zij 18 worden.

BOOST 

BOOST Ringdijk is een ontmoetingsplek en community van nieuwkomers, bewoners en organisaties uit Amsterdam Oost die samen werken aan directe integratie. Ze zetten zich in voor een inclusieve samenleving en een volwaardige plek voor iedereen. 

Socius

Socius is een jongerenhuisvester die maatschappelijk vastgoed en kantoren geschikt maakt voor kamerbewoning.

Spirit

Spirit is betrokken bij de opvang en begeleiding van AMV-ers.

Regenboog LHBT Buddy's

Deze dienstverlening is bedoeld voor LHBT-statushouders die moeite hebben met integratie en bovendien kampen met (psychische) problemen die voor een deel samenhangen met hun seksuele geaardheid.

Doras

Stichting Doras is de instelling voor maatschappelijke dienstverlening in Amsterdam-Noord. Inwoners van dit stadsdeel kunnen bij Doras terecht voor vragen, advies en hulp op het gebied van welzijnswerk, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening.