Transport en logistiek

Er is een grote behoefte aan chauffeurs en buschauffeurs, maar ook aan orderpickers, heftruckchauffeurs, etc.
placeholder

De Transport- en Logisitek-sector heeft een grote vraag aan personeel, varierend van heftruckchaufeur,  orderpicker en belader tot vrachtwagenchauffeur en buschauffeur.

  • Zowel uitzendbureaus als ROC's bieden heftruck-/reachtruckchauffeurs trainingen aan. Vrachtwagenchaufeurs- en buschauffeursopleidingen worden ook kosteloos aangeboden, maar zijn de vereisten ook hoger.
  • Vrachtwagenchauffeur/buschauffeur (groot rijbewijs): De opleiding (rijbewijzen + theoretische vakken (code 95)) , kun je via een detacheerder (Consolid,  Logisticforce) of bij Arriva ism Randstad en Keolis ism Omzien volgen met een baangarantie (minimaal 32u/week). Men moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en voldoende taalniveau hebben (A2+) om de opleiding te kunnen volgen. Een assessment behoort tot de selectieprocedure.
  • Personenvervoer (kleine bus) en taxichauffeur: Er is een mogelijkheid om taxichauffeur te worden. Hiervoor is een taxipas nodig. Topsupport Nederland, maar ook andere aanbieders, bieden ook taxi-opleidingen aan met baangarantie, echter de opleiding moet vaak wel betaald worden door de kandidaat of de betrokken gemeente.
  • Overige opties in de logistiek en transport: Naast de behoefte aan chauffeurs vraagt de sector Transport & Logistiek ook veel heftruckchauffeurs, orderpickers, beladers, etc. ROC Rivor in samenwerking met Werkzaak Rivierenland biedt hiervoor leerwerktrajecten met baangarantie. Vergelijkbaar hiermee is het aanbod van het Graafschap College in de Achterhoek.