Onze arbeidscoaches

Vluchtelingen willen niets liever dan aan de slag. Om zelfstandig en volwaardig te kunnen functioneren in de Nederlandse samenleving is het hebben van een baan immers van essentieel belang.  De vrijwillige arbeidscoaches van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen naar een geschikte baan, opleiding, stageplaats of vrijwilligerswerk.
placeholder

Vluchtelingen verdienen een kans

Vluchtelingen hebben een grote achterstand op de Nederlandse arbeidsmarkt. Zij spreken de taal vaak nog onvoldoende en hebben na hun vlucht een lange periode niet kunnen werken of leren. Ook ontbreken vaak erkende diploma’s en een netwerk in Nederland. Bovendien komen vluchtelingen in een arbeidsmarkt terecht die er heel anders uitziet dan in het land van herkomst. Gelukkig compenseren de enorme motivatie, potentie en doorzettingsvermogen van vluchtelingen hun achterstandspositie op de arbeidsmarkt. Vluchtelingen verdienen een kans, maar wij weten uit ervaring dat vluchtelingen meer nodig hebben om aan de slag te kunnen gaan.

placeholder

Steuntje in de rug

Door zorgvuldig en individueel maatwerk, begeleiden de vrijwillige arbeidscoaches van VluchtelingenWerk de vluchteling bij het maken van een realistische beroepskeuze. Daarin wordt niet alleen uitgegaan van de capaciteiten en mogelijkheden van de vluchteling, maar worden ook de eisen en wensen van potentiele werkgevers en opleiders meegenomen. Op die manier brengt de arbeidscoach beide partijen samen in een juiste match. Bovendien wint de vluchteling aan zelfvertrouwen en kennis door het steuntje in de rug van de jobcoach.

Persoonlijke verhaal van jobcoach

Voor vluchtelingen is het vaak moeilijk om op eigen kracht bij een bedrijf binnen te komen. Jobcoaches als Mike Bell helpen hen daarbij. 'Ik ben onder de indruk van het talent en de ambities van de mensen die ik begeleid.

Interview met jobcoach Mike