Zorg

De zorg zit verlegen om veel mensen op verschillende niveaus.
placeholder

In Midden Gelderland en FoodValley is een project gestart (februari 2020) om 'nieuwkomers' in te laten stromen in de ouderenzorg (11 instellingen). In samenwerking met een ROC krijgen kandidaten de kans om aan een passende MBO 2/3/4 opleiding te beginnen in combinatie met betaald werk. Dit intiatief krijgt waarschijnlijk een vervolg in 2021. Andere regio's hebben vergelijkbare initiatieven in voorbereiding.

Daarnaast liggen er veel mogelijkheden om in de Thuiszorg aan de slag te gaan (maximaal 20-24u/week). Op het ogenblik zijn er kansen in Zwolle, Apeldoorn en Deventer. Kandidaten werken in eerste instantie samen met een 'buddy' bij een cliënt, die de kandiaat wegwijs maakt. De Thuiszorg is met name interessant voor kandidaten die schoolgaande kinderen heeft, omdat de werkuren tijdens schooltijd kunnen worden ingevuld. Het minimale gewenste taalniveau is A2.

Voor meer info over ouderenzorg kun je terecht bij WZW (Werkgeversvereniging Zorg & Welzijn) in Arnhem. Voor thuiszorg kun je voor Zwolle contact opnemen met DNZT en voor Deventer & Apeldoorn bij Fijn Thuiszorg.