Gemeenten & Professionals, 30 juli 2020

Madieh betaald aan de slag dankzij arbeidscoach Maria

Madieh benaderde in haar zoektocht naar een betaalde baan onze vrijwilligers. Met succes. Ze werkt nu voor 15-20 uur per week bij woonzorg ‘Landgoed Rijckholt’.
placeholder

Madieh benaderde VluchtelingenWerk; zij wilde heel graag een betaalde baan, maar het lukte haar niet om dat zelf te vinden. Ze had wel wat werkervaring in Nederland opgedaan, zo had ze gewerkt als schoonmaakster, maar dit werk was gestopt. Ook had ze meegedaan aan ons VIP-programma en daar had zij ontdekt wat zij belangrijk vond in het werk en wat goed bij haar zou passen. Het belangrijkste vond ze, om contact met mensen te hebben. Ze had ook nog een specifiek verzoek: tijdens het VIP-traject was ze begeleid door arbeidscoach Maria Verkooyen en het liefste wilde ze weer door haar geholpen worden.

Rondbellen

Maria stemde toe, belde Madieh op en de twee maakten een vervolgafspraak. ‘Madieh weet goed wat ze wil, dus ik ga vast eens rondbellen. Word vervolgd’, zo liet Maria na afloop van dat gesprek weten. 

Niet veel later berichtte de arbeidscoach: ‘Ik heb contact gelegd met een zorgorganisatie waar ze een vacature voor facilitair medewerker hebben. Madieh wil graag werken in de zorg. Volgende week dinsdag kan ze op gesprek bij een Ouderenzorgorganisatie in Geersdijk. Dat is 15 minuten met de bus. Zo’n busreis is nieuw voor haar, dus ik ga de eerste keer met haar mee.’


Het gesprek verliep succesvol en er volgde een dagje meelopen om te kijken of Madieh het werk ook echt leuk zou vinden. Dat was het geval, meldde Maria. Madieh heeft nu een contract voor 15-20 uur per week bij woonzorg ‘Landgoed Rijckholt’. 

Gefeliciteerd Madieh (en natuurlijk ook arbeidscoach Maria). We zijn blij dat de Werkhelpdesk Madieh op deze manier heeft kunnen ondersteunen!

Werken als arbeidscoach

Vluchtelingen willen niets liever dan aan de slag. Om zelfstandig en volwaardig te functioneren in de Nederlandse samenleving is een baan van belang. Vrijwillige arbeidscoaches van VluchtelingenWerk begeleiden vluchtelingen naar een geschikte baan, opleiding, stageplaats of vrijwilligerswerk.

Lees meer over werken als arbeidscoach