Draagvlakactiviteitenfonds (DAF)

Uit het Draagvlakactiviteitenfonds financieren we activiteiten en initiatieven van anderen (personen en organisaties) die bijdragen aan het draagvlak voor vluchtelingen in Nederland.

Wie kan een beroep doen op het DAF?

Buiten VluchtelingenWerk Nederland zijn er weinig mensen of organisaties die zich actief inzetten voor het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen. Daarom kunnen externe partijen die een project of activiteit organiseren die hieraan bijdraagt, een bedrag ter ondersteuning aanvragen bij het Draagvlakactiviteitenfonds. De beoordelingscommissie van het fonds toetst de aanvragen op criteria als haalbaarheid, bereik, co-financiering en uiteraard of het project of de activiteit het draagvlak voor vluchtelingen vergroot. Het is niet mogelijk voor medewerkers of stichtingen van VluchtelingenWerk om aanvragen in te dienen.

Welke activiteiten en initiatieven ondersteunen we?

Uit het Draagvlakactiviteitenonds financieren we activiteiten en initiatieven van anderen (personen en organisaties) die bijdragen aan het draagvlak voor vluchtelingen in Nederland.

Voorbeelden van de afgelopen tijd zijn:

  • Documentaire: In procedure

    'In Procedure' vertelt het verhaal van Hassan, een vader die is gevlucht naar Nederland om zijn gezin te redden. Zijn 15-jarige dochter Yomna is ernstig ziek en hij heeft hen moeten achterlaten in Syrië. Het lange wachten tijdens de asielprocedure maakt hem zo wanhopig dat hij gaat twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing. Deze film werd in filmhuizen en op de televisie vertoond.

  • Film: Toen mijn vader een struik werd

    Een familiefilm over vluchtelingenthematiek naar het gelijknamige kinderboek van Joke van Leeuwen. Toda (Celeste Holsheimer) woont in een bakkerij met haar vader (Teun Kuilboer), de beste taartenbakker van het land. Op een dag verandert alles: haar vader wordt onverwacht weggeroepen om het land te verdedigen. Toda moet naar haar moeder (Noortje Herlaar), die in het buurland woont en waar het veilig is. En dus begint ze aan een avontuurlijke en spannende reis waar ze onderweg de meest vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terecht komt. Uiteindelijk komt ze in het land van haar moeder terecht. Toda is een meisje dat niet snel opgeeft, maar zal ze haar moeder ook vinden? De film is in diverse bioscopen te zien geweest.

Samen bouwen we aan de toekomst

Dankzij de hulp van onze donateurs en vrijwilligers kunnen wij vluchtelingen helpen met het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Help jij ook mee met een gift, zodat vluchtelingen kunnen bouwen aan een leven in veiligheid?

Ja, ik help ook mee!

Meer informatie

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: