Nieuws, 1 december 2022

Steun menswaardige opvang

Suzan (37), moeder van drie kinderen, is gevlucht voor de oorlog in Syrië. Na een barre reis vol ontberingen hoopte ze in Nederland een veilige plek te vinden voor haar gezin. Inmiddels verblijft zij met haar kinderen ruim 10 maanden in een sobere kamer in de noodopvang en weet ze na al die tijd nog steeds niet of ze in Nederland mogen blijven. ‘We hebben hier nauwelijks privacy, er is altijd lawaai, nergens rust. We kunnen niet eens ons eigen eten maken. Ik maak me vooral zorgen over mijn kinderen. Ik ben bang dat zij niet zullen weten wat een normaal leven is. Wanneer wordt het beter?’ Door de stress en onzekerheid is Suzan de wanhoop nabij.
placeholder

In de knel

Ruim 19.000 asielzoekers raken net als Suzan steeds verder in de knel in de vele (crisis)noodopvanglocaties. De leefomstandigheden zijn slecht, de wachttijden zijn eindeloos en de psychische nood is hoog. Als VluchtelingenWerk komen wij op voor hun rechten. Op (nood)opvanglocaties staan wij klaar om te helpen, voorlichting en juridisch advies te geven en een luisterend oor te bieden. Met het project Time4You organiseren we activiteiten voor kinderen.

Rechtszaak

We willen de overheid dwingen een einde te maken aan de mensonwaardige situatie in de (nood)opvang en spanden hiertoe een rechtszaak aan. Op 20 december aanstaande zal de rechter uitspraak doen.

Help mee!

De hele maand december vragen we extra aandacht voor de schrijnende situatie in de (nood)opvang. We roepen iedereen op ons hierbij te steunen. Samen kunnen wij er zijn voor vluchtelingen als Suzan. Voor liefdevolle aandacht, het bieden van hulp en ondersteuning.

Steun menswaardige opvang

Als je toekomst onzeker is en je eindeloos moet wachten, op wie kun je dan terugvallen? VluchtelingenWerk zet zich in voor menswaardige opvang van vluchtelingen.

Help mee!