Nalaten aan vluchtelingen

Vluchten is van alle tijden. Oorlog, honger, vervolging, terreur. Soms zien mensen geen andere uitweg dan alles wat hun dierbaar is achterlaten op zoek naar veiligheid. Niemand vlucht vrijwillig.

VluchtelingenWerk droomt van een samenleving waarin vluchtelingen welkom zijn en veilig kunnen bouwen aan hun toekomst.

Daarom zetten medewerkers en vrijwilligers van VluchtelingenWerk zich iedere dag in voor vluchtelingen. Ze kunnen op ons rekenen voor begeleiding bij de (ingewikkelde) asielprocedure en bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Wij bieden de hand op de schouder, het luisterend oor voor mensen die hier helemaal vreemd zijn en opnieuw moeten beginnen.

Vluchtelingen hebben onze steun hard nodig. Met jouw nalatenschap kunt je ook na je leven bijdragen aan een menswaardig bestaan voor vluchtelingen. Kunnen vluchtelingen ook op jou rekenen?

Hoe laat je na?

Er zijn diverse manieren om na te laten aan VluchtelingenWerk Nederland. Je kunt kiezen voor een erfstelling of legaat.

Erfstelling:  Bij een erfstelling benoem je VluchtelingenWerk tot (mede-)erfgenaam. Je laat dan je gehele nalatenschap (of een deel daarvan) na aan VluchtelingenWerk.

Legaat: Bij een legaat krijgt VluchtelingenWerk een door jou bepaald bedrag of goederen, zoals een huis of een effectenportefeuille.

In alle gevallen is het nodig dat je naar de notaris gaat om jouw wensen in een testament vast te leggen.

Heb je nog vragen?

Meer informatie over nalaten vind je in ons gratis Gastenboek (zie hieronder). Of bel met Onno Yska, relatiemanager. Hij is bereikbaar op werkdagen via 020 346 72 15 of stuur hem een e-mail.

Voor vragen over nalaten kun je natuurlijk ook terecht bij een notaris. Een oriënterend gesprek over de mogelijkheden is bij de meest notariskantoren gratis (eerste half uur). Je kunt ook bellen met de notaristelefoon: 0900 346 9393 (80 cent per minuut).

Omslag_gastenboekGratis boek over gastvrijheid

Wanneer en waarom vluchtten mensen naar Nederland? Hoe werden zij ontvangen? In het boek 'Toen was gastvrijheid heel gewoon' lees je verhalen over vroeger en nu en vind je informatie over het nalaten aan VluchtelingenWerk. Vraag het nu kosteloos en vrijblijvend aan.

Zelf online testament opstellen

Makkelijk en voordelig zelf je testament opstellen? VluchtelingenWerk werkt samen met Nunotariaat.nl. Dat initiatief maakt het mogelijk om zelf eenvoudig, snel en voordelig een testament op te stellen. Daarin kun je, als je dat wilt, een legaat of een erfstelling voor VluchtelingenWerk regelen. Daarna maak je een afspraak bij de notaris om jouw testament te ondertekenen en is het geregeld.

Goede doelen werken samen

Toegift.nl is een initiatief van bijna negentig goede doelen, waaronder VluchtelingenWerk Nederland. Via toegift.nl willen de aangesloten organisaties informatie bieden over de mogelijkheden die er zijn om een goed doel op te nemen in je testament. Zo kun je je idealen laten voortleven. Op Toegift.nl vind je meer informatie over nalaten en een aantal mooie filmpjes van mensen die hebben besloten om (een deel van) hun nalatenschap te schenken aan een goed doel.

Informatie voor notarissen

  • Statutaire naam: Vereniging VluchtelingenWerk Nederland
  • Kamer van Koophandel-nr.: 40532333
  • Zetel van vestiging: Amsterdam
  • Rekeningnr.: NL60 INGB 0000 1234 88